De 10 Allerlekkerste Restaurants In Haarlem

Published Sep 14, 21
5 min read

Hotspots Haarlem! 16x Uit Eten, Lunchen En BorrelenOp het menu een broodje bal zoals die van oma en een tuna-melt zoals wij die thuis nooit zouden krijgen. Schuimbekkend lekker. Gelukkig wordt één en ander op verantwoord zuurdesembrood geserveerd, voor de balans. Ook fijn aan Wolkers is de je-mag-de-hele-dag-blijven-hangen-met-je-laptop-mentaliteit en de hoge mate van kids- en hufterproofheid. Gedempte Oude Gracht 139Een gouwe ouwe, dit restaurant aan het Spaarne dat wordt gerund door een moeder en haar drie dochters, een restaurantrecept voor een perfecte huiselijke sfeer.

Alle aardigheid op een stokje: de eenvoudige maaltijden, bereid met veel liefde, doen hier niet voor onder. Spaarne 66Open sinds februari 2016 aan het Spaarne, in de buurt van Spaarne 66 en Wolkers, en bovendien aan een van de allermooiste plekjes van Haarlem is Café Margaux. Een café, dat is het, voor de hele dag met heerlijke croissants en koffie om die dag mee te beginnen, huisgemaakte taart voor tussendoor, rijk belegde broodjes en soep voor de lunch, een Frans menu voor de avond en, daar is de naamgever van de zaak: een wijnkaart om door een ringetje te halen.

Château Margaux in de Franse Bordeaux is befaamde wijngrond. Spaarne 4We blijven nog even aan het Spaarne waar ook restaurant Ratatouille huist. Het menu is absoluut onmogelijk na te vertellen. Veel is het, alles om je disgenoot bij af te likken. Bijna dan. Denk een mini-taco's, een varia aan soep, vis van de dag en de betere klassiekers met een twist.

Lekker Lunchen In Haarlem

Volgens Haarlemkenners is Ratatouille hét restaurant du moment. Het puurste, allerbeste eten. Tsja, en wie zijn wij dan. wijnbar in Haarlem. Spaarne 96Open sinds begin 2016 en vanaf dag één weet freelance-koffie-lovend Haarlem de plek te vinden – terecht ook. De bakkies troost die op tafel komen, de hoofdnoot bij Native, vallen onder de categorie 'de beste' en de rest – broodjes, taart, dat soort, is allemaal 'bio-' en vaak glutenvrij.

Breestraat 23Een zoete zaak voor salades, broodjes en taart. Aantrekkelijk ja, en te herkennen aan de meisjes voor en in de zaak. De inrichting, en de kleurrijke borden eten doen het bovendien ook goed op je instagramfeed. Los daarvan moet absoluut gezegd: bij By Lima wordt begrepen waar echt goed (veelal vegan) eten om draait.

Zijlstraat 65Ook voor koffie, en voor een eenvoudig, gezond ontbijt in een net zo eenvoudig, Scandinavisch interieur: witte muren, stoelen van hout, grijs en zachtroze en hier en daar een groene plant om de boel wat op te fleuren. Als je geluk hebt, is het bankje voorin de zaak vrij, het comfortabelste plekje van de zaak.

Haarlem Is De Bom En Wij Weten Waarom

Niet zo'n koffieleut? Sap van wortel, appel en gember is ook het proberen waard. Als ontbijt kun je kiezen uit drie verschillende yoghurt-granola-of-toch-liever-oatmeal-combinaties. Of, als je niet zo van al die gezonde dingen houdt: een plak bananenbrood of een croissant. Kleine Houtstraat 103Iets te vieren? Op naar Truffels. Een avond op chique met goed eten in de categorie 'een sneeuw van dit', 'een schuim van dat', 'een bedje zus en zo' en dan de hele avond verlekkert naar je bord staren.

Iets te vieren maar wat krapper bij kas? Iedere dinsdag en woensdag, voor het wisselen van het menu, houdt Truffels een try-out: voor een gereduceerde prijs het menu proeven in combinatie met het wijnarrangement. En nee, naar Truffels ga je niet voor de 'hippe' inrichting. Daar zijn er al genoeg van.

Nurks is perfect voor een zondag / een zonnige dag. Hertenkamplaan 1In de gezellige Lange Veerstraat openden de lui achter het Franse Café Colette (een Franse bistro iets verderop) een nieuwe pizzeria; Nolita. Een pizzeria+ werd het, in een stijlvol, Brooklyn-esk (lees: ruig en hip op een goede manier) restaurant met een bar waar je eventueel aan moet wachten voor je aan tafel kan, maar waar je net zo goed de hele avond aan kan blijven zitten.

9 X Plekken Om Lekker Te Lunchen In Haarlem

De top 10 beste restaurants in Haarlem - Plan je Uitjeplanjeuitje.nlLekker lunchen in Haarlem - THE CITIZENthecitizen.nl


Restaurant SMAAK Haarlem: Lekkere gezonde biologische lunch, koffie en  take-awaysmaakhaarlem.nl7x De beste afhaalrestaurants in Haarlem - Haarlem City Bloghaarlemcityblog.nl


Lange Veerstraat 17Als hekkensluiter nog een Haarlemse nieuwe die op de planning staat:een duurzaam horecapaviljoen bovenop parkeergarage de Kamp met een buitengewoon fenomenaal uitzicht over Haarlem. De Dakkas is de naam en begin volgend jaar moet-ie open zijn. Vanaf het dakterras kijk je uit over de monumentale binnenstad van Haarlem.

Bavokerk die over de lengte van het middenschip boven de daken uit torent. Klinkt goed, niet? De ondernemers, Dennis, Victor en Jeroen, wilden het en dankzij een succesvolle crowd funding campagne krijgen ze het voor elkaar. Hun Dakkas wordt een groene, grootstedelijke plek waar je het hele jaar door terecht kunt voor lokaal, seizoensgebonden eten.

Frenchie Restaurant in Haarlem is een must gobysam.nlHotspots Haarlem - de 19 allerleukste restaurants in Haarlemharpersbazaar.com


Wijn en speciaalbier. En voor creativiteit en cultuur zoals een filmfestival, netwerkbijeenkomsten of pop-up kleinkunst. De Witstraat 1 This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses - high-tea in Haarlem . You may be able to find more information about this and similar content at piano.io .

Hotspots Haarlem - De 19 Allerleukste Restaurants In Haarlem

Hoi hoi! Inmiddels woon ik bijna een jaar in Haarlem en is het dus hoog tijd om eindelijk eens een overzicht te maken van alle toffe lunch-tentjes in deze toffe stad. Ik krijg op Instagram vaak de vraag waar je nu het beste naartoe kan om te lunchen in Haarlem en vandaag deel ik dus mijn lijstje met toffe adressen met je. brunch Haarlem.

Dikke tip vooraf; ik tag altijd alle plekken die ik leuk vond of waar ik nog naartoe wil op Google Maps. Je kunt gewoon een label hangen aan een plek en zo weet je altijd wat er bij je in de buurt zit. Mega chill! Andere huishoudelijke mededeling; ben je op zoek naar toffe restaurants voor avondeten? Die blogpost komt ook ooit nog online, maar ik tip alvast: Colette (FAVORIET), Maita (DUUR en GEWELDIG), Bambu, Nolita en de Dakkas.

More from Tapas, Catering, Brunchen

Navigation

Home

Latest Posts

De 10 Allerlekkerste Restaurants In Haarlem

Published Sep 14, 21
5 min read

De Leukste Restaurants Met Kinderen!

Published Jul 10, 21
5 min read